Беше важно Народното събрание да се запознае с възможността Христо Грозев

...
Беше важно Народното събрание да се запознае с възможността Христо Грозев
Коментари Харесай

Мирчев: Руските финансови потоци за български журналисти са минавали през македонец

Беше значимо Народното събрание да се запознае с възможността Христо Грозев да бъде достатъчно добре предпазен , както и да се научи повече за разследваните от него проблеми и какво да се предприеме от тук нататък. Това каза Ивайло Мирчев, народен представител от " Демократична България “ и заместник-председател на комисията по енергетика пред Радио " Фокус ", в отговор на въпроса за какво е било належащо чуването на българския публицист, който е разгласен за търсене в Русия.

" Той би трябвало да бъде добре предпазен от българското правителство ", сподели Мирчев. " Грозев взе участие в доста емблематични следствия в международен проект и ние искахме да разберем повече от това по какъв начин са му съдействали и получихме изненадващи за нас отговори ", добави той.

На изслушването е станало дума за българските медии и публицисти, които получават финансиране от Русия . За това Грозев разполага с документи, които към този момент са предадени на съответните органи в страната ни. Те би трябвало да извършат разследване и да се види  кои публицисти са обслужвали съветските ползи и са работели против националния ни интерес.

" Беше казано ясно, че през финансовите потоци може да се види, че те са отивали първо в лице от Македония - Дарко Тодоровски. Много елементарно може да се види в кои български медии и уеб сайтове има оповестени материали на този господин ", сподели още Ивайло Мирчев. Тепърва ще се откриват имената на българските публицисти.

От Демократична България упорстват и за чуване на основния прокурор  по някои от въпросите, които се повдигат в следствията на българския публицист Христо Грозев. 

" КТБ е образец за това. При взривените военни хранилища и отравянето на Гебрев в България са осъществени следствени дейности и са били открити обстоятелства, които водят до прикриване на съветска връзка и прикриването и. Българските институции са споделили друго на партньорската страна, като става въпрос за съботаж на следствието. Това са заключенията на Грозев и ние ще работим за тях и определяне на истината ", сподели още Ивайло Мирчев. 

В Демократична България работят по меганизъм за дестилация на непознатите сътрудници у нас и се надяват да съумеят да го облекат законодателно, уточни още Мирчев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР